Temu Keluarga Hubungan Internasional Online

Forum Alumni dan Mahasiswa Hubungan Internasional Universitas Indonesia
 
Homeportaltkhi*GalleryFAQMemberlistRegisterLog in

Share | 
 

 Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
fahmi
Admin
Admin


Number of posts : 268
Age : 30
Location : depok
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Fri Aug 29, 2008 10:39 am

The military isn't the only branch of U.S. government that relies on gaming companies for its R&D. Pentagon geeks may use Xbox 360 controllers, but government-funded scientists went straight for the hardware.



Gaming's goodwill processor—the one inside the PlayStation 3—has proved once again that it’s around for more than just kicking butt in Grand Theft Auto. We’ve seen the system help fight cancer with protein-folding research and CT tumor scans. And now the same technology that, on a small scale, helps the careening cars in GTA IV skid, flip and crash like real ones is helping scientists on a much larger scale.

Researchers at the Los Alamos National Laboratory (LANL) in New Mexico have used microprocessors developed for the PS3 to power the fastest supercomputer on earth, the Roadrunner. This new extreme machine will help to model the world’s physical reactions in the face of extremely complex, multivariate situations—like the future of changing weather patterns or radioactive fallout simulations.

LANL brass, like other supercomputer researchers across the country, have been looking to amp up aging extreme machines. They recognized that the PS3’s powerhouse microchip core, the Cell, had computational power that could make their own virtual calculations both faster and “smarter”—a term used to describe a computer’s ability to handle multiple problems at once.

The PS3 Cell speeds up the gaming system’s ability to assimilate virtual situations based on player choices; essentially it makes a player’s screen behave more like the real world. The Cell does this by breaking up information and processing problems among eight simple processing elements (SPEs), each of which simultaneously perform computations while retrieving and sending data. So the SPEs function like team members splitting up tasks in an organized, self-sufficient manner—where other, slower processors function more like a single unit.

Programmers at LANL first worked with IBM to tweak the Cell in 2007, and have now fully integrated it into Roadrunner. LANL announced today that it has broken supercomputer speed records by performing 1.026 quadrillion calculations per second (in computing language, 10^15 calculations per second, a long coveted goal, is known as a petaflop). That’s more than twice as many as the world’s previous fastest supercomputer at Livermore National Laboratory California.

The Roadrunner will be used to model climate-change problems before moving into classified research for the military that will test the effects of nuclear weaponry, potentially replacing dangerous real-world testing applications with virtual ones.

Sony’s PS3 has taken a lot of flack over the past couple of years. We know this development won’t drive console sales, but with this information in mind current PS3 owners may find new respect for the mini-supercomputer sitting inconspicuously in their living room.

source: http://www.popularmechanics.com/science/extreme_machines/4267979.html
Back to top Go down
View user profile http://ultrapluralist.wordpress.com
tsugaeda
Special Ambassador
Special Ambassador


Number of posts : 57
Age : 29
Registration date : 2008-08-26

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Fri Aug 29, 2008 10:01 pm

DILARANG PERTAMAX!!!

kesimpulan lo terus apa gan?
Back to top Go down
View user profile http://t5ugaeda.wordpress.com
fahmi
Admin
Admin


Number of posts : 268
Age : 30
Location : depok
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Fri Aug 29, 2008 11:40 pm

ga ada, cuman buat yang punya PS3 dirumah, itu barang bisa jadi supercomputer, kalo lu bisa merakitnya dengan benar, LOL
Back to top Go down
View user profile http://ultrapluralist.wordpress.com
deky.hutomo
Vassal
Vassal


Number of posts : 249
Age : 28
Location : Fat is beautiful
Registration date : 2008-08-26

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Sat Aug 30, 2008 9:53 am

Ini berita bagus bukan buat Sony, PS3nya gak laku di pasar dibandingin ama Wii, gimana kalo dibandrol aja sebagai supercomputer dan pindah genre, jualan ke scientist mereka. Supercomputer di rumah juga buat apaan ya? Biar JAVnya kenceng gitu?
Back to top Go down
View user profile
fahmi
Admin
Admin


Number of posts : 268
Age : 30
Location : depok
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Sat Aug 30, 2008 10:27 am

im not that geeks so i cant answer the question, dont know what supercomputer can do for me....hacking in to the lineage2 servers? lol.

kalo jav mao kenceng sih lebih penting koneksi lu dibanding prosesor lu, cukup 225rebu sebulan kaya gw (telkomsel flash unlimited), ato fastnet untuk yang kecover rumahnya, dijamin kenceng dah jav lu. lagian ga mungkin juga lu nonton 10 film jav sekaligus (dan tiap film orgy, mampus dah lu), yang ada malah bingung.

anyway, ps3 itu kan ps terakhir dari sony, if im not wrong, there wont be any ps4. jadi gw pernah baca kalo ps3 itu emang strategi marketingnya slow but sure. banyak banget add on yang nanti bisa dicemplungin ke itu console.
Back to top Go down
View user profile http://ultrapluralist.wordpress.com
tsugaeda
Special Ambassador
Special Ambassador


Number of posts : 57
Age : 29
Registration date : 2008-08-26

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Sat Aug 30, 2008 10:56 am

^maksudnya jav kenceng tu gimana? di mobil balap? huekeke..
Back to top Go down
View user profile http://t5ugaeda.wordpress.com
fahmi
Admin
Admin


Number of posts : 268
Age : 30
Location : depok
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Sat Aug 30, 2008 11:04 am

entah kenceng maennya, apa donlotnya ini gan, jadi rancu juga...

ANYWAY, INI NGOMONGIN PS3 KOK JADI JAV??????
Back to top Go down
View user profile http://ultrapluralist.wordpress.com
deky.hutomo
Vassal
Vassal


Number of posts : 249
Age : 28
Location : Fat is beautiful
Registration date : 2008-08-26

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Sat Aug 30, 2008 7:36 pm

Lah pada gak tau ya, sekarang JAV pada pindah ke format Bluray. Tau tuh biar apa, biar pori2nya pada keliatan kali. Jadi kalo PS3 makin gagal lagi ya dipake buat Bluray player aja.

Kalo gw denger2 sih, PS3 itu emang repot deh ngurusinnya, Mesinnya kuat, grafik bagus, tapi blom ada game yg makenya pol, itu juga udah diturunin biar harganya gak begitu mahal tapi tetep aja bisa buat beli 2 360 atau Wii, dan Sony ternyata rugi brapa gitu tiap ada PS3 yg terjual, bayangin aja gimana mempertahankannya tuh.

Gosipnya lagi, strategi mereka sekarang itu ya kurangi produksi consolenya, mungkin aja yg hardcore gamer dah pada beli semua, dan konsentrasi ke bikin game2 eksklusif. Kalo berhasil, kan PS3 bakalan dicari2 tuh mana stoknya sedikit, bakalan kasusnya kayak Wii. Kalo berhasil sih. Secara demografis kan emang gitu persaingan mereka bertiga:

Xbox360=sport gamer
PS3=hardcore gamer (RPG,etc) biasanya dari PS2
Wii=dari balita sampe manula maen semua
Back to top Go down
View user profile
bigbang
Vassal
Vassal


Number of posts : 144
Age : 30
Location : ..dimanapun ada internet..
Registration date : 2008-08-27

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Mon Sep 01, 2008 2:51 pm

bego..
nonton JAV (dan segala AV laennya) justru males kalee kalo ampe detail banget. dulu aja waktu dibikin format DVD, udah banyak yang ngeluh karena katanya bakal lebih banyak yang terlihat secara detail, padahal bodi pemainnya gak selalu mulus2 amat.. (now THAT's OOT.. hehe)

Anyway, menurut gw, bego juga bikin mesin konsol game yang canggih2 banget gitu, toh gak semua kemampuannya bisa kepake. mending bikin komputer sekalian toh??
Back to top Go down
View user profile
bigbang
Vassal
Vassal


Number of posts : 144
Age : 30
Location : ..dimanapun ada internet..
Registration date : 2008-08-27

PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   Mon Sep 01, 2008 2:53 pm

fahmi wrote:
lagian ga mungkin juga lu nonton 10 film jav sekaligus (dan tiap film orgy, mampus dah lu), yang ada malah bingung.

Ini kenapa si Mimin malah jadi colongan gini curhatnya?????
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia   

Back to top Go down
 
Bagaimana PS3 berkontribusi terhadap komputer tercepat di dunia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» blackberry 8520 APP ERROR 523..DONE

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Temu Keluarga Hubungan Internasional Online :: Topik Umum-
Jump to: